با کلیک بر روی 1+ جیب نت را در گوگل محبوب کنید

طرز تهیه ی خمیر پیتزا

پیتزا یکی از غذاهای لذیذ و مورد توجه بسیاری از افراد هست، خصوصا افراد جوان میل و گرایش بیشتری نسبت به پیتزا دارند. در میان پیتزاهایی که میخوریم  جدا از محتویات تشکیل دهنده ی پیتزا، خمیر پیتزا نقش مهمی در لذیذتر شدن آن دارد. در این مطلب میخواهیم برای شما طرز تهیه ی خمیر پیتزا را قرا دهیم.در ادامه ی مطلب با جیب نت همراه باشید:

pizza-dough-10326_l

خمیر پیتزا

برای بسیاری از ما پیچیده ترین مرحله ی پخت پیتزا، تهیه ی خمیر آن است. اگر یک بار دستور پایه تهیه خمیر پیتزا را قدم به قدم پیش ببرید، دیگر مشکلی با این مقوله نخواهید داشت. متخصصان ایتالیایی پیتزا توصیه می کنند که بهتر است برای تهیه ی خمیر، از خمیر ترش کمتری استفاده کرد و در عوض زمان بیشتری به ور آمدن خمیر اختصاص داد. در دستور پختی که ارائه میدهیم خمیر ترش بیش از توصیه ی متخصصان ایتالیاست و بدین وسیله زمان ور آمدن خمیر را کوتاه تر کرده ایم. اما نتیجه ی حاصل به همان خوبیست که متخصصان انتظار دارند، چون اکثر خانم های ایتالیایی خمیر را با دست مالش می دهند، در اینجا نیز توصیه ما به شما همین است.اما اگر دستان شما قدرت کافی برای این کار را ندارد از دستگاه های برقی مخصوص مالش خمیر استفاده کنید.

آرد با سبوس یا بی سبوس

هر چند امروزه سخن از ویژگی های نان سبوس دار بسیار در میان است، اما پیتزاپزان ایتالیایی آرد سفید بی سبوس را ترجیح میدهند. اما چنانچه به مسئله ی سلامتی و تغذیه ی سالم بسیار پایبند هستید، در اینجا دستور تهیه ی خمیرهای سبوس دار را هم ارائه می دهیم.

دستور پایه خمیر پیتزا با آرد سبوس دار

  • خمیر ترش: ۲۰ گرم
  • دوغ ولرم: ۲۰۰ سی سی
  • آرد سبوسدار گندم: ۲۵۰ گرم
  • نمک: نصف قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

یک فنجان خمیر ترش را در کمی دوغ ولرم حل میکنیم. آرد را در ظرفی ریخته و با نمک مخلوط کرده، وسط آن را گود میکنیم. محلول خمیر ترش و بقیه ی دوغ ولرم را در گودی آرد میریزم و به آرامی هم میزنیم. سپس روغن را به خمیر اضافه کرده و با قاشق و یا با دست آنقدر ورز میدهیم تا خمیری صاف و یک دست به دست اید. سپس برای مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه میگذاریم تا خمیر ور  بیاید.بقیه ی مراحل پخت پیتزا با این خمیر همانند خمیر معمولی پیتزاست. برخی از پیتزاها با خمیر ترد پخته می شوند که کروستاتا نام دارد. دستور پخت خمیر ترد با آرد سبوس دار نیز به شکل زیر است:

دستور تهیه ی خمیر ترد با آرد سبوس دار

  • آرد سبوس دار گندم: ۲۰۰ گرم
  • پنیر گودا رنده شده: ۲۵ گرم
  • نمک: نصف قاشق چایخوری
  • آب سرد: ۲ قاشق غذاخوری

آرد را بر روی تخته کار به صورت تپه ای در می آوریم و وسط آن را گود می کنیم. پنیر، نمک، کره تکه تکه شده و آب را در گودی آرد ریخته و سریعاً آنقدر ورز می دهیم تا خمیری ترد و یکدست بدست آید.بقیه ی مراحل پخت همچون خمیر ترد معمولی است.

درجه حرارت فر

درجه ی حرارت فرها متفاوت می باشند. برای مثال حرارت ۲۲۰ درجه در تمامی فرها یکسان نیست. در واقع این خود شما هستید که با تجربه ای که از فر اجاقتان دارید، می توانید حرارت را بالا و پایین ببرید.بنابراین چنانچه  با حرارت های داده شده نتیجه ی مطلوب را نگرفتید، می توانید آن را تغییر دهید.البته اگر حرارت را بالا تنظیم میکنید برای جلوگیری از سوختن و سیاه شدن پیتزا هر از گاهی کنترل کنید و حرارت را مجدداً تنظیم نمایید.بهترین پیتزا، پیتزایی است که در تنور سنگی پخته شود. اما متاسفانه امروزه در هیچ خانه ای تنور سنگی یافت نمی شود.

دستور پایه برای تهیه خمیر پیتزا

مواد لازم برای یک پیتزای بزرگ (برای چهار نفر)

  • آرد: ۳۰۰ گرم
  • نمک: نصف قاشق چای خوری
  • خمیر ترش: ۲۰ گرم
  • آب ولرم: ۱۹۰ سی سی
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: به اندازه ی چرب کردن قالب پیتزا
  • آرد: به اندازه ی لازم جهت مالش خمیر

هر پرس شامل:

  • ۱۲۰۰ کیلو ژول / ۲۹۰ کیلو کالری
  • ۹ گرم پروتئین
  • ۶ گرم چربی
  • ۵۱ گرم هیدرات کربن

زمان لازم:

یک ساعت و نیم ( ۴۵-۵۰ دقیقه از این زمان صرف ور آمدن و پخت فر می شود.)

طرز تهیه

  1. آرد و مک را در ظرفی الک می کنیم. وسط آرد را گود میکنیم.خمیر ترش را در ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم حل کرده و در گودی وسط آرد می ریزیم.
  2. مقداری از آرد را با خمیر ترش مخلوط می کنیم و روی آن را با دستمالی می پوشانیم تا زمانی که بر روی سطح آن ترک هایی ایجاد شود (حدود ۱۵-۲۰ دقیقه زمان لازم است.)
  3. سپس آرام آرام بقیه ی آب ولرم (یک هشتم لیتر) و روغن زیتون را به آرد اضافه می کنیم.
  4. خمیر را تا زمانی که حباب ایجاد کند و راحت از دیواره ی ظرف جدا شود، مالش میدهیم تا خمیری صاف و یکدست ایجاد شود.
  5. روی خمیر آرد می پاشیم و با دستمال می پوشانیم. می گذاریم ور بیاید تا اندازه ای که حجم خمیر ۲ برابر شود.این مرحله حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم دارد.
  6. قالب پیتزا را چرب می کنیم. فر را با حرارت ۲۲۰ درجه از پیش گرم میکنیم. مجدداً خمیر را با قدرت مالش میدهیم.

بر روی تخته کار آرد می پاشیم. خمیر را با وردنه به اندازه ی قالب و تا حد امکان نازک باز می کنیم. بهتر است که دور خمیر کلفت تر از میان آن باشد.خمیر بازشده را در قالب می گذاریم و با مواد مورد نظر می پوشانیم و مدت ۲۵-۲۰ دقیقه در پایین ترین قسمت فر می پزیم.

برای خواندن مطالب بیشتر در وبلاگ جیب نت اینجا کلیک کنید.

جهت ثبت آگهی تبلیغاتی در سایت جیب نت اینجا کلیک کنید.

پیتزا یکی از غذاهای لذیذ و مورد توجه بسیاری از افراد هست، خصوصا افراد جوان میل و گرایش بیشتری نسبت به پیتزا دارند. در میان پیتزاهایی که میخوریم  جدا از محتویات تشکیل دهنده ی پیتزا، خمیر پیتزا نقش مهمی در لذیذتر شدن آن دارد. در این مطلب میخواهیم برای شما طرز تهیه ی خمیر پیتزا را قرا دهیم.در ادامه ی مطلب با جیب نت همراه باشید: خمیر پیتزا برای بسیاری از ما پیچیده ترین مرحله ی پخت پیتزا، تهیه ی خمیر آن است. اگر یک بار دستور پایه تهیه خمیر پیتزا را قدم به قدم پیش ببرید، دیگر مشکلی با…

بازبینی عمومی

امتیاز کاربران: اولین ارسال کننده باشید!
0

پاسخی بنویسید

برای درج آگهی رایگان در سایت جیب نت به آدرس www.jibnet.ir مراجعه نمایید. رد کردن